ירקות שורש אפויים עם אזוב ויוגורט
חומרים (10 מנות)
- 1 שום מקולף לשיניים
- 2 בצלים חתוכים גס
- 2 קולרבי – חתוך לקוביות
- 2 לפת – חתוך לקוביות
- 2 סלק חתוך לקוביות
- 1 בטטה חתוכה לקוביות
- 1 דלורית חתוכה לקוביות של ס"מ
- 2 גזרים חתוכים לקוביות
- 1 שורש פטרוזיליה – חתוך לקוביות
- 1 שורש סלרי חתוך לקוביות
- חצי כוס עלי אזוב טריים
- מעט שמן קנולה
- מלח ופלפל
- 4 כפות שמן זית
- צנצנת יוגורט כבשים בסגנון בלקני של מחלבות גד
- כפית סומק
ההכנה
- ערבבו את ירקות השורש עם מעט מלח פלפל, אזוב ושמן זית ואפו בתנור כ 40 דקות עד לריכוך .
- צקו על צלחת הגשה את ירקות השורש (קרים או חמים)
- צקו מעליהם את היוגורט פזרו מעט סומק ועירית קצוצה לקישוט